Workshop „Food matters”, Scoala altfel 2016


FB_IMG_1465734953184FB_IMG_1465734924224FB_IMG_1465734948824FB_IMG_1465734937807

Atelierul „Food matters” s-a desfasurat in doua etape: vizualizarea unui documentar realizat de cercetatori nutritionisti americani si crearea de salate de fructe si legume ecologice,  cu ingrediente sanatoase.

Documentarul american prezentat prin intermediul tehnologiei video avansate (Smart tv) in cabinetul de limbi straine, a avut ca tema nutritia sanatoasa si dictonul „You are what you eat”- Esti ceea ce mananci.

Cercetatorii americani, doctori premiati cu premiul Nobel, au evidentiat faptul ca mancarea procesata din ziua de astazi este nociva si ca, oamenii, incepand cu copiii de la varste fragede ar trebui sa fie constienti de alimentatia precara si pericolele lumii moderne in procesareamsi modificarea genetica a alimentelor de zi cu zi. Elevii, adolescentii, adultii care consuma pe termen lung multa mancare nesanatoasa: fast food, dulciuri, sucuri procesate, grasimi care imbolnavesc corpul pot  capata simptome si chiar boli nenumarate: obezitate, supraponderabilitate, diabet, boli oculare, boli hepatice, depresii, leucemii, etc.

In concluzie, atat parintii, dascalii, dar si elevii nostri trebuie sa fie constienti de ceea ce consuma, sa se informeze non-stop, sa citeasca etichetele produselor pentru ingrediente ascunse, etc, intr-un cuvant: sa ne hranim sanatos cu totii!